Corona en gezinsfotografie

We hebben er allemaal mee te maken, het Coronavirus. Ook tijdens een fotoshoot. In het begin lag al het werk stil, maar inmiddels zijn de maatregelen versoepeld en kunnen de fotoshoots weer doorgaan. Toch is het nog niet helemaal zoals anders. Graag geef ik een update over wat wel en wat (nog) niet kan en waar je rekening mee moet houden.

UPDATE per 1 juli:

Fotoshoots zijn weer gewoon mogelijk. Ik houd 1,5m afstand tot jullie en als iemand ziek is of griep/verkoudheidsverschijnselen heeft dan verzetten we de fotoshoot

Coronamaatregelen gezinsfotoshoot op het strand

Al mijn fotoshoots vinden plaats op een buitenlocatie, meestal op het strand. Hierdoor hebben we gelukkig alle ruimte en is het ook makkelijk om voldoende afstand te bewaren. In de buitenlucht is de kans om besmet te raken ook kleiner dan in een binnenruimte volgens de experts, dus allemaal pluspunten voor buiten fotoshoots. Bij mijn fotoshoots houd ik me als bedrijf aan de regels van de RIVM. De volgende maatregelen zijn van toepassing:

  • Bij kennismaking geven we elkaar geen hand
  • We houden 1,5m afstand
  • Als we afspreken bij een (vakantie) huis, kom ik bij voorkeur niet binnen, maar ontmoeten we elkaar buiten
  • Bij verkoudheid, ziekte of koorts van een van ons verzetten we de afspraak (hier zitten geen kosten aan)

Fotoshoot familie en andere groepen

Op dit moment geldt nog de maatregel dat alleen huishoudens, mensen die onder een dak wonen, dicht bij elkaar mogen komen. De rest moet 1,5m afstand houden. Dit betekent dat ik alleen mensen fotografeer die bij elkaar wonen. Dus niet een gezin met opa en oma als zij niet onder één dak wonen. En ook een familiefotoshoot (met meerdere gezinnen bij elkaar) is op dit moment niet mogelijk. Hopelijk versoepelen de maatregelen snel zodat ik ook weer familiegroepen kan fotograferen!

De meest actuele staat m.b.t. mijn fotoshoots en Corona vind je op mijn homepage in het groene blok. Heb je vragen, stel ze gerust!

Leave a reply

Your email address will not be published.