Fotoshoot op het strand bij zonsondergang in Oostkapelle

Meestal fotografeer ik gezinnen op het strand in Zeeland. Maar ook stellen vragen regelmatig of ik foto’s van hen kan maken. En natuurlijk kan dat. Met hele jonge kinderen fotografeer ik bij voorkeur vroeg in de ochtend. Met (jonge) stellen kies ik juist liever de avond, tegen zonsondergang. Voor mooie, romantische foto’s.

Loveshoot op het strand in Zeeland

Twee weken geleden benaderde Maaike mij met de vraag of ik haar kon fotograferen samen met haar vriend. Ze hadden iets te vieren, want ze waren al 10 jaar samen. En hoe mooi is het dan om in Zeeland op het strand foto’s te maken.

Golden hour fotoshoot op het strand

Op de datum van de fotoshoot was het een prachtige dag met heel veel zon en warmte. Ik was blij dat we in de avond hadden afgesproken, want midden op de dag in de felle zon is geen succes en ook niet erg prettig voor de mensen die op de foto gaan. In de avond is het licht veel mooier en de temperatuur aangenamer.

De fotoshoot zelf als mooie herinnering

We spraken af bij Kasteel Westhove, waar we kennismaakten en al wandelend wat mooie plekjes op zochten voor de eerste foto’s. Ik vind het leuk om eerst wat te wandelen en praten, zodat we een beetje aan elkaar kunnen wennen. Zo’n camera is voor veel mensen toch een beetje spannend. Gelukkig verdwijnt de eerste onzekerheid vaak snel als we samen genieten van het strand. En kan ik de mooiste foto’s maken.

Fotosessie zonsondergang strand Zeeland

Dit keerde duurde het iets langer dan gepland dat de zon echt mooi onderging. Maar dat is geen probleem, ik wachtte net zo lang tot het zover was, want we gaan samen voor de mooiste foto’s. En wachten op het strand is absoluut geen straf. Uiteindelijk kwam er een hele mooie zonsondergang en kon ik ook deze fotoshoot weer met een grote glimlach afsluiten.

Maaike:
Ik heb de fotoshoot ervaren als heel erg leuk! Je stelde ons op ons gemak en het ging allemaal vanzelf en de foto’s zijn super mooi geworden. Dank je wel!

Leave a reply

Your email address will not be published.